Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgolyók curryvel

MME MME
3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,2 kg darált pulykacomb
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj
  • A mártáshoz:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szál szárzeller
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 szem alma
  • 3 dkg vaj
  • 2 teáskanál curry
  • 6 dl szárnyas húsleves (kockából)
  • 4 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál zúzott koriander
  • 2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 dl joghurt
  • 1 teáskanál keményítő

Elkészítés

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a tojással, a zsemlemorzsával, a fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Elkészítés: A mártáshoz is meghámozzuk a fokhagymát, és összezúzzuk. A zellert megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és kiemeljük a magházát. A hűtőből kivesszük a húst, kis golyókat formázunk belőle. Felforrósítjuk a 2 dl olajat, és 5 perc alatt elősütjük benne a golyókat. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a fokhagymát, a zellert, és kevés víz hozzáadásával 3-4 percig pároljuk. Rászórjuk a curryt, és felöntjük az alaplével. Beletesszük a mazsolát, az almát, a újhagymát, a koriandert, a gyömbért, (ízlés szerint erős paprikát) és a sót. Felforraljuk. Amikor a mártás forr, beletesszük a húsgolyókat, és 10 percig kíméletesen főzzük. Az ecetet és a joghurttal kikeverjük a keményítőt, a húsgolyókhoz öntjük, és még 3-4 percet főzzük. Tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag köret nélkül: 299 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss