Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgolyó rozmaringos krumplipürével

30 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaring
  • bors
  • A krumplipüréhez:
  • 4 nagyobb krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaring
  • dióolaj

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst beleteszem egy tálba, ráreszelem sajtreszelővel a hagymát, a fokhagymát és a répát. Ez a leghosszadalmasabb művelet. :)Hozzáadom az összetördelt rozmaringot és ízlés szerint sót, majd összegyúrom.

Kisméretű golyókat formálok belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. A sütőpapír azért kell, hogy ne égjen rá a tepsire a hús, mivel nincsen benne semmi zsiradék. :) Nagyjából fél óra alatt sül meg.

A püréhez felteszem a felkockázott krumplit főni sós vízben. Az apróra vágott fokhagymát a rozmaringgal a dióolajban megpirítom. Ezt adom hozzá a leszűrt krumplihoz, pürésítem, de nem mixerrel, hanem csak nyomóval átnyomkodom és összekeverem.

A húsgombócokat a fűszeres krumplipürével tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss