Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkemellfilét, sertésszűzet és tőkehalfilét éles késsel 2x2 centis kockákra daraboljuk. A lime-ot hosszában félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
A körethez a héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és burgonyanyomóval nagyjából összetörjük.
A csirke-, sertés- és halkockákat a lime-szeletekkel váltakozva bambusznyársakra húzzuk, és sóval, durvára tört színes borssal fűszerezzük. Ezután meglocsoljuk olívaolajjal, és forró grillen 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a körethez a tört burgonyát a felvert tojásokkal elkeverjük, sóval, borssal, az apróra vágott kápia paprikával, snidlinggel ízesítjük, majd olajozott serpenyőbe szedjük, megnyomkodjuk, és közepes tűzön kb. 5 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült, tányérra borítjuk, visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és a másik oldalát is kb. 5 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor a stircelt burgonyát cikkekre vágva a vegyes grill nyársakkal tesszük ízlésesen tányérokra. Forrón kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre