Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hús-hal saslik lime-mal és tojásos stircelt burgonyával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkemellfilét, sertésszűzet és tőkehalfilét éles késsel 2x2 centis kockákra daraboljuk. A lime-ot hosszában félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.

A körethez a héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és burgonyanyomóval nagyjából összetörjük.

A csirke-, sertés- és halkockákat a lime-szeletekkel váltakozva bambusznyársakra húzzuk, és sóval, durvára tört színes borssal fűszerezzük. Ezután meglocsoljuk olívaolajjal, és forró grillen 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a körethez a tört burgonyát a felvert tojásokkal elkeverjük, sóval, borssal, az apróra vágott kápia paprikával, snidlinggel ízesítjük, majd olajozott serpenyőbe szedjük, megnyomkodjuk, és közepes tűzön kb. 5 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült, tányérra borítjuk, visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és a másik oldalát is kb. 5 perc alatt pirosra sütjük.

Tálaláskor a stircelt burgonyát cikkekre vágva a vegyes grill nyársakkal tesszük ízlésesen tányérokra. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

A húsok grillezésénél, frissensütésénél nagyon fontos, hogy mindig az adott állat legpuhább, leglazább részét válasszuk. Pl: karaj, szűz, hátszín, bélszín, mellfilé. A vegyes nyársaknál is nagyon fontos, főleg ha halat, sertést, szárnyast tűzünk egy nyársra, hogy a legpuhább húsrészből készüljön, mindegyik friss legyen, és nagyon fontos az egyforma darabolás is.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss