Elkészítés: A héjas krumplit enyhén sós vízben (állítólag így nem repedezik szét) felteszem főni, közben a hurkát is beteszem sülni.
A krumplit csak annyira főzöm meg, hogy jól szeletelhetően puha legyen, a hurkát sem kell agyonsütni.
Egy tepsit kicsit kiolajozok, szeletelek rá egy réteg krumplit, kibontok a bőréből egy szál hurkát, ráterítem, majd fűszeres-petrezselymes tejföllel is megcirógatom. Aztán ugyanez még egyszer, lényeg az, hogy a tetejére tejföl kerüljön.
Forró sütőben összeérlelem őket. Ubisali, csalamádé, vagy egyéb savanyúság dukál hozzá.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre