Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hurkával és kolbásszal töltött krumpli baconbe tekerve

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát  megmossuk és sós vízben héjastól megfőzzük. (Vigyázzunk, nehogy a burgonya szétfőjön!) Közben a kolbászt és a hurkákat megsütjük, vigyázva, nehogy szétrepedjenek. Amikor megsültek, kivesszük a zsírból, lecsöpögtetjük, a zsírt pedig félre tesszük.
  2. A megfőtt burgonyát megpucoljuk, kettévágjuk, és a közepét óvatosan kikaparjuk. A hurkákat és a kolbászt megtisztítjuk a béltől, és óvatosan felkarikázzuk. A hurka- és kolbászkarikákat vegyesen, felváltva a burgonyákba helyezzük, majd baconba tekerjük.
  3. A tepsi alját megkenjük a félretett zsiradékkal, a burgonyákat egymás mellé helyezzük benne, és pirosra sütjük. Melegen tartjuk.
  4. A megtisztított káposztát nagyon vékonyra felszeleteljük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, az őrölt köményt és megsózzuk. Lefedjük, félre tesszük (ajánlatos előző este elkészíteni). A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, rátesszük a
  5. kinyomkodott káposztát, ráöntjük az ecetet, kevés vizet öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, ráöntjük a pezsgőt és ízlés szerint készre pároljuk. A káposztát pecsenyéstálra terítjük, és ráhelyezzük a melegen tartott töltött burgonyákat.

 

Megjegyzés

Csányi Ernő receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek