A burgonyát megmossuk és sós vízben héjastól megfőzzük. (Vigyázzunk, nehogy a burgonya szétfőjön!) Közben a kolbászt és a hurkákat megsütjük, vigyázva, nehogy szétrepedjenek. Amikor megsültek, kivesszük a zsírból, lecsöpögtetjük, a zsírt pedig félre tesszük.
A megfőtt burgonyát megpucoljuk, kettévágjuk, és a közepét óvatosan kikaparjuk. A hurkákat és a kolbászt megtisztítjuk a béltől, és óvatosan felkarikázzuk. A hurka- és kolbászkarikákat vegyesen, felváltva a burgonyákba helyezzük, majd baconba tekerjük.
A tepsi alját megkenjük a félretett zsiradékkal, a burgonyákat egymás mellé helyezzük benne, és pirosra sütjük. Melegen tartjuk.
A megtisztított káposztát nagyon vékonyra felszeleteljük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, az őrölt köményt és megsózzuk. Lefedjük, félre tesszük (ajánlatos előző este elkészíteni). A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, rátesszük a
kinyomkodott káposztát, ráöntjük az ecetet, kevés vizet öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, ráöntjük a pezsgőt és ízlés szerint készre pároljuk. A káposztát pecsenyéstálra terítjük, és ráhelyezzük a melegen tartott töltött burgonyákat.