A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd sós vízben előfőzzük. Ezután serpenyőbe tesszük, mellérakjuk a villával megszurkált hurkákat és kolbászt, valamint a lecsepegtetett káposztát.
A káposztára tesszük a szeletelt szalonnát, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk köménymaggal, kakukkfűvel és paprikával, majd az egészet meglocsoljuk olajjal.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után megfordítjuk a hurkákat, a kolbászt és a krumplikat, és további 30 percig sütjük.
Tegnap - augusztus 22-én - már nagyon őszies volt az idő, s az özönvízszerű esőben bőrig áztam, igazán jól esett egy kupica után ez a disznóság. Igazán finom volt fehérbor kíséretében. Ráadásul a náthát is megúsztam. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!