hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hummusz

MME MME
2 4.2/5
120 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csicseriborsót 1 éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. (Használhatunk konzerv főtt csicseriborsót is.)

Összekeverjük a csicserikrémet a szezámmaggal, a félbevágott fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, sóval, pirospaprikával. Összeturmixoljuk.

A krémet lapos tányérra simítjuk, kiskanál hátával árkokat nyomunk bele, amit feltöltünk olívaolajjal. Frissen őrölt borssal, pirospaprikával, néhány szál petrezselyemlevéllel díszítjük, pitával vagy pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss