Elkészítés: A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem.
A szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A zöldségeket csíkokra, a paradicsomot kockára vágom, a fokhagymát, a chilit és a petrezselymet felaprítom.
A csicseriborsón cserélem a vizet, sózom, puhára főzöm, majd leszűröm. Keverőtálba teszem, hozzáadom a szezámmagot, a petrezselymet, a fűszereket, öntök bele olívaolajat, egy keveset a főzővízből, és botmixerrel pépesítem. Majd belekeverem a felkockázott paradicsomot, a fokhagymát és a chilit.
A pitát megspriccelem pici vízzel, egy tányéron mikróban megmelegítem. A pitára pakolok hummust, locsolok rá olívaolajat, szezámolajat és chiliszószt, a zöldségekkel és olajbogyóval tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre