Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hugo koktél: a legfinomabb bodzás frissítő

default user icon
MME
Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek az idei nyár sztárkoktélját, a Hugót! Frissítő, virágos ital, egyenesen Olaszországból. Nem igényel sok hozzávalót, otthon is könnyen elkészíthetitek, így akár a grillpartikon is felszolgálhatjátok a vendégeknek.

Míg az Aperol spritz az elmúlt évek nagy slágere volt a nyári hónapokban, addig idén kihívója akadt, mégpedig nem más, mint a Hugo koktél. Ez a kevésbé népszerű olasz koktél proseccót, bodzaszörpöt és szódavizet tartalmaz. Küllemre ugyanolyan csábító, ám vitathatatlanul sokkal frissítőbb, mint az Aperol spritz, köszönhetően a mentaleveleknek és a lime-karikáknak. A kissé csípős Aperol sprithez képest a Hugó nem kesernyés, és az alkoholtartalma is alacsonyabb.


A Hugo története

A koktélt Roland Gruber alkotta meg 2005-ben egy dél-tiroli bárban. Minden bizonnyal a bodzavirág ihlette meg, ami Észak-Olaszország ezen, Ausztriával határos területén tavasszal és kora nyáron bőségesen virágzik.


A Hugo koktél hozzávalói (egy adaghoz):

  • 2 ág friss menta
  • 1 ek. bodzavirág vagy -szörp
  • 8 ek. hideg prosecco vagy más száraz pezsgő
  • 4 ek hideg szóda- vagy szénsavas ásványvíz
  • jég
  • lime-karika

Elkészítése:

Az egyik mentaágról lecsipkedjük a leveleket, beletesszük őket egy borospohárba. Hozzáadjuk a bodzavirágot vagy -szörpöt, és egy muddlerral vagy fakanállal jól összekeverjük, hogy a mentalevelekből felszabaduljanak a finom aromák. Felöntjük a pezsgővel, majd a szódával, beledobunk néhány jégkockát, és óvatosan összekeverjük. Lime-karikával és a másik mentaággal díszítve kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss