A ringló (latinul: Prunus domestica subsp. italica) a szilvafélék családjába tartozó, gömbölyű, lédús, édes gyümölcs, amelynek színe a sárgától a zöldön át a pirosig és liláig terjedhet. Magyarországon főként júliustól szeptemberig érik, és friss fogyasztásra, befőzésre, lekvárnak, kompótnak, süteményekbe, pálinkának is kiváló. A ringló húsa lédús, magvaváló, héja vékony, íze édes, enyhén savanykás.
A ringló a szilva egyik alfaja, amelyet gömbölyű formája, vékony héja és lédús, édes húsa különböztet meg. Számos fajtája ismert, például a zöld ringló (Reine Claude), sárga, piros vagy lila ringló. A gyümölcs magvaváló, könnyen kimagozható, ezért befőzéshez, lekvárhoz, kompóthoz, szörphöz, süteményekhez és pálinkához is ideális. Frissen is nagyon finom, hűsítő, nyári csemege.
Elkészítés előtt alaposan mosd meg, magozd ki. Befőzéshez, lekvárhoz, süteményekhez a magvaváló fajták a legalkalmasabbak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.