Édeskömény

Receptek édeskömény hozzávalóval

Leírás

Az édeskömény fűszer és gyógynövény is, ánizskapor néven is ismert. Küllemében nem véletlenül hasonlít a klasszikus kaporhoz, ám ízében attól már lényegesen eltér. Az ánizs ízvilágára emlékeztető gumójából készíthetünk salátát, levest, de nyersen is fogyaszthatjuk. Sőt, vannak akik tésztaételek tetejére reszelik, ezzel gazdagítva az ízvilágot. A magja egészben vagy őrölve nagyon kedvelt és gyakran használt fűszer.

A zöldségek mellett meglepően jól illik például az ananász, a sárgadinnye, a narancs, de akár szárított sonka mellé is. Nagyon egészséges növény, érdemes minél gyakrabban fogyasztani. Vízhajtó, vesetisztító, görcsoldó hatásáról is ismert.

Mikor vedd?

Szinte egész évben kapható, a friss növény szezonja júniustól szeptemberig tart.

Hogyan tárold?

Hűtőszekrényben néhány napig egészen biztosan friss és zamatos marad. A szárított fűszert száraz, hűvös helyen célszerű tárolni a lejárati időig.
Tápérték(100 g)
31 kcal Energia
0.4 g Zsír
4.2 g Szénhidrát
1.2 g Fehérje
Édeskömény receptek (119 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.