Csiperkegomba

Receptek csiperkegomba hozzávalóval

Leírás

A se nem (szigorú értelemben vett) növény, se nem állat, mégis élőlény gombák megosztják az embereket is: sokan imádják, sokan inkább messziről elkerülik a gombatartalmú ételeket. 

A jó minőségű gomba nem foltos, nincs rajta sérülés, nem törött, ép és egészséges. A boltok polcain kapható gombákat a közhiedelemmel ellentétben kimondottan erre a célra létrehozott gombafarmokon termesztik.

Felhasználható nyersen salátákba, vagy párolva köretként, levesekhez, töltve, sütve, de nagy népszerűségnek örvend például a rántott gomba is – nem csak a vegetáriánusok körében.

Vigyázzunk, mert könnyen összetéveszthető a gyilkos galócával! Amennyiben magunk szedtük az ebédhez valót, úgy mindenképp vizsgáltassuk be gombaszakértővel – ezt magánszemélyeknek térítésmentesen elvégzik bármelyik piacon.

Mikor vedd?

A gombák szezontól függetlenül szinte egész évben kaphatók.

Hogyan tárold?

A gomba relatív kényes alapanyag, tárolása mindenképp szárazra törölve javasolt, a hűtő alsó fiókjába téve pár napig őrzi meg szavatosságát.
Tápérték(100 g)
22 kcal Energia
0.3 g Zsír
2.3 g Szénhidrát
3.1 g Fehérje
Csiperkegomba receptek (549 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.