A borsikafű, más néven csombor, egy intenzív aromájú, fűszeres gyógynövény, amelyet elsősorban húsételek, hüvelyesek, savanyúságok és levesek ízesítésére használnak. Karakteres, enyhén borsos íze miatt gyakran használják a bors alternatívájaként. A Földközi-tenger térségéből származik, és már az ókorban is kedvelt fűszer volt.
A borsikafű gyulladáscsökkentő, emésztést segítő és étvágyjavító hatású gyógynövény. Illóolajai, különösen a karvakrol és a timol, hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyához és segíthetnek puffadás, gyomorpanaszok vagy hasmenés esetén. Vízhajtó hatása is ismert.
A borsikafű felhasználása sokrétű: kiválóan illik bablevesbe, töltött káposztába, savanyúságokhoz, sültekhez és kolbászokhoz. Szárított formában is megőrzi intenzív ízét, ezért óvatosan adagolandó. Friss vagy szárított levelét is lehet használni, gyakran kombinálják majoránnával vagy rozmaringgal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.