Bélszín

Receptek bélszín hozzávalóval

Leírás

A bélszín az egyik legértékesebb húsféle, ami a szűzpecsenye és a marha keresztfartő között helyezkedik el. Ára is borsos, de különleges alkalmakkor megéri beruházni rá, mert íze, állaga tényleg semmihez sem fogható. Sokan vesepecsenye néven emlegetik. A legismertebb bélszínből készült étel a steak (beefsteak). Sütési foka lehet:

  • véres bélszín steak (rare, saignant, angolos)
  • közepesen átsült bélszín steak  (medium, a point)
  • jól átsült bélszín steak (welldone, bien cuit)

Fontos megtalálni a megfelelő technikát, sütési hőfokot ahhoz, hogy a bélszín tökéletes legyen, ne száradjon ki. Receptjeinkben több bélszín hozzávalóból készült húskülönlegesség is megtalálható, melyek esetében részletesen leírjuk az előkészítés, sütés lépéseit is részletesen.

Tápérték(100 g)
149 kcal Energia
6.9 g Zsír
0 g Szénhidrát
21.7 g Fehérje
Bélszín receptek (45 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.