hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mit egyen a baba? Horváth Éva kisfia nehezen eszi meg a darabos ételeket

default user icon
MME
Horváth Éva tavaly májusban adott életet kisfiának, Kristófnak. A modell-műsorvezető is megtapasztalta azt, amit nagyon sok anyuka, hogy a hozzátáplálás, és a darabos ételhez való hozzászoktatás nem egyszerű feladat. dr. Nagy Ilona, gyermekorvos lesz Éva és az anyukák segítségére abban, hogy az anyatejről, és a pépes ételekről, hogyan szoktassuk át a darabos ételekre a babákat.

A mindmegette.hu új sorozatában sok kérdésre választ kaphatnak az édesanyák a hozzátáplálásról. A sorozat első részében Horváth Éva tökfőzeléket készít Kristófnak. Dr. Nagy Ilona gyermekorvos pedig tanácsokat ad, hogyan kezdjék el az édesanyák a darabos ételek bevezetését.

A tökfőzelék receptje
A főzőtököt megmossuk, megtisztítjuk a héjától, szeletekre vágjuk. A babának elég 2 szeletből főzeléket csinálni, a többit elkészíthetjük magunknak. A babának félre tett szeleteket apróra vágjuk és a meghámozott, szintén kis kockára vágott 1 szem krumplival együtt feltesszük főni. Kb. félidőben tehetünk hozzá apróra vágott kaprot és ízlés szerint tengeri sót. Ha megfőtt, a tökből veszünk ki egy kis tálba, a többit a főzővíz egy részével együtt összeturmixoljuk vagy villával jól összenyomkodjuk.

HOZZÁTÁPLÁLÁS: MIKOR, MIT EGYEN A GYEREK - ÚJ SOROZAT HORVÁTH ÉVÁVAL >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss