Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hozza el a péksütemények illatát közvetlenül otthonába!

Az egészséges étkezés minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kap napjainkban. Nemcsak a fogyni vágyók figyelnek oda arra, hogy milyen alapanyagok kerülnek a tányérjukra, hanem már azok is, akik egészségtudatosan szeretnének táplálkozni. A divatos smoothie-kon túl, az otthoni kenyérsütés is nagy népszerűségnek örvend, és ebben a korszerű kenyérsütő gépeknek is fontos szerep jut.

Hatékony időbeosztás otthoni kenyérsütéssel

 A friss pékáru egyetlen háztartásból sem hiányozhat. A kenyér illata azonnal falatozásra csábít. De mi a helyzet akkor, ha nincs minden nap ideje elmenni a pékségbe? A családdal töltött idő a mai rohanó világunkban igencsak felértékelődött, ezért korántsem mindegy, hogy a munka után mikor ér haza. A modern technológiával dolgozó kenyérsütő modellek lehetővé teszik, hogy saját maga készíthesse el a friss kenyeret, méghozzá egyszerűen.

Hangsúly az egyszerűségen

 A kenyérsütés folyamata kapcsán, ma már korántsem a hosszas dagasztásra és hasonlókra kell gondolni. A kenyérsütő automata módon végzi a dolgát, és a megfelelő beállításokat alkalmazva készíti el a család kedvenceit. Akár gluténmentes programmal rendelkező készüléket is választhat, de ma már olyan eszközök is vannak, amelyek magok, aszalt paradicsom hozzáadásához alkalmas adagolóval is rendelkeznek. A kenyérforma azon is múlik, hogy milyen készülékre esik a választás. A klasszikus kenyérsütők kockaalakú vagy hosszúkás kenyér készítésére alkalmasak, de a legújabb generációs típusok ovális üstje a hagyományos formavilágot előnyben részesítőknek is ideális.

Péksütemények saját kézzel

A kenyérsütő használható dagasztásra is, így ha nem kenyeret szeretne alkotni, hanem kiflit vagy házi készítésű zsömlét tenne az asztalra, akkor a készülék csak az alapanyagok összedolgozásának folyamatát is elvégezheti Ön helyett. Kalácsot, gyümölcskenyeret is könnyedén készíthet a korszerű kenyérsütő használatával.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több otthonban kap helyet a kenyérsütő. A megfelelő méret mellett döntve egyetlen sütéssel elkészíthető az egész családnak elegendő kenyérmennyiség. A vásárláskor tehát ezt a szempontot mindenképpen érdemes figyelembe venni.

A friss kenyér és péksütemények illata pedig, azonnal magával hozza majd az otthonosság semmihez sem fogható érzését. Varázsoljon olyan kenyérféléket az asztalra, amelyek az étkezési szokásainak, a család ízlésének, és az aktuálisan követett diétájának egyaránt megfelelnek! Az alapanyagok körültekintő megválasztásával lassú felszívódású szénhidráthoz juthat, amely rostokban gazdagon szolgálja az egészség megőrzését.



Ezek is érdekelhetnek

Friss