Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hosszú tányér ajánlja: ismerd meg a legkirályabb sajttortát!

default user icon
Legfrissebb videónkban Kun Péter, a hosszúhetényi gourmet ház, a Hosszú Tányér mesterszakácsa egy igazi klasszikussal készült a desszertek kedvelőinek, ami nem más, mint egy különleges sajttorta.

Nagy előnye ennek a finomságnak, hogy nem kell vele sokat pepecselni, ráadásul fantasztikusan finom, és még mutatós is. A variációk száma szinte kimeríthetetlen, amit most Péter be is bizonyít. Nézzétek meg, hogyen készül a hibátlan sajttorta egy profi séf konyhájában, hogy aztán ti is meglephessétek vele a családot! 

Hozzávalók 4 főre: 

Kekszbunda:

  • 25 dkg darált édes keksz
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg vaj (belga vagy valamilyen jobb minoségu, szobahomérsékletu)

Összegyúrjuk a három összetevőt tészta állagúra, amit formálhatunk brulée formába, gyűrűbe, vagy bármilyen tortaformába.

Krém:

  • 2 db 125 grammos Philadelphia natúr krémsajt
  • 1 ek. porcukor
  • 3 tojás sárgája

Ezeket botmixerrel összekeverjük.

Sós karamell:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl állati eredetu, 20%-os tejszín
  • 2 csipet só

1. Serpenyőben karamellizálunk 10 dkg kristálycukrot. A tejszínt ráöntjük a cukorra, hozzáadjuk a sót és takarék lángon melegítjük, míg selymes nem lesz.

2. Miután formába helyeztük a kekszünket, (videónkon a gyűrűbe) a folyékony sajtkrémet beleöntjük és 150 fokos sütőben 15 percen keresztül sütjük.

3. Ha letelt az idő, akkor kivesszük, hagyjuk kihűlni, így a keksz a formától teljesen el fog válni. Ezután a sós karamellt a tetejére öntjük, majd ízlés szerint ehető virággal, vagy gyümölccsel díszítjük.

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: CUKORBORSÓS MEDVEHAGYMÁS-KRÉMLEVES, ÉS TÖLTÖTT, BUNDÁZOTT PALACSINTA >>> 

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: CUKORBORSÓ FŐZELÉK RÁNTOTT CSIRKÉVEL >>> 

HOSSZÚ TÁNYÉR AJÁNLJA: TÓCSNIBAN SÜLT KAKAS VADAS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss