Nagy előnye ennek a finomságnak, hogy nem kell vele sokat pepecselni, ráadásul fantasztikusan finom, és még mutatós is. A variációk száma szinte kimeríthetetlen, amit most Péter be is bizonyít. Nézzétek meg, hogyen készül a hibátlan sajttorta egy profi séf konyhájában, hogy aztán ti is meglephessétek vele a családot!
Hozzávalók 4 főre:
Kekszbunda:
- 25 dkg darált édes keksz
- 2 egész tojás
- 5 dkg vaj (belga vagy valamilyen jobb minoségu, szobahomérsékletu)
Összegyúrjuk a három összetevőt tészta állagúra, amit formálhatunk brulée formába, gyűrűbe, vagy bármilyen tortaformába.
Krém:
- 2 db 125 grammos Philadelphia natúr krémsajt
- 1 ek. porcukor
- 3 tojás sárgája
Ezeket botmixerrel összekeverjük.
Sós karamell:
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl állati eredetu, 20%-os tejszín
- 2 csipet só
1. Serpenyőben karamellizálunk 10 dkg kristálycukrot. A tejszínt ráöntjük a cukorra, hozzáadjuk a sót és takarék lángon melegítjük, míg selymes nem lesz.
2. Miután formába helyeztük a kekszünket, (videónkon a gyűrűbe) a folyékony sajtkrémet beleöntjük és 150 fokos sütőben 15 percen keresztül sütjük.
3. Ha letelt az idő, akkor kivesszük, hagyjuk kihűlni, így a keksz a formától teljesen el fog válni. Ezután a sós karamellt a tetejére öntjük, majd ízlés szerint ehető virággal, vagy gyümölccsel díszítjük.