Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi töltött burgonya maradék pörköltből

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db burgonya
  • A töltelékhez:
  • maradék pörkölt
  • A mártáshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és sós vízben héjukban megfőzzük. A burgonyákat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk.

A pörköltet kicsit megmelegítjük, leszűrjük. A húst ledaráljuk a burgonyából kikapart részekkel együtt. Ha szükséges, ízesítünk rajta, és a húst a burgonyákba töltjük. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tejfölt öntünk rá, és sütőben 15-20 percig sütjük.

A pörkölt szaftját felforraljuk, ha kell, kevés vizet adunk hozzá, és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

A töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss