Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, és sós vízben héjukban megfőzzük. A burgonyákat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk.
A pörköltet kicsit megmelegítjük, leszűrjük. A húst ledaráljuk a burgonyából kikapart részekkel együtt. Ha szükséges, ízesítünk rajta, és a húst a burgonyákba töltjük. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tejfölt öntünk rá, és sütőben 15-20 percig sütjük.
A pörkölt szaftját felforraljuk, ha kell, kevés vizet adunk hozzá, és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
A töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre