Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta pulykából

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pörkölthöz:
  • 1 kg pulykamell vagy -comb
  • hagyma
  • paradicsom
  • paprika
  • pirospaprika
  • bors
  • A habaráshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • kis tej
  • A szószba:
  • 5 keményre főtt tojás
  • esetleg konzerv apró gomba
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 dl szóda

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítem a pörköltet a rácbabos receptem szerint jó kosszú lével. A húst kiszedem, aprítógépben 2 keménytojással, (fél marék apró gombával), kis mustárral - ha szükséges, sóval - összevagdalom. Akkor jó, ha sűrű, pástétom szerű, de nem száraz. Egy kis pörköltszafttal lehet puhítani.

Elkészítem a palacsintákat, majd a húsból kupacolok rájuk, és jobbról-balról, majd alulról-felülről behajtva a széleket kis batyukat készítek.

A szaftot, ha keveslem egy kis vízzel-fűszerekkel szaporítom, (beledobok egy kevés apró gombát), majd forrás után behabarom. A keménytojásokat szeletelve óvatosan a szószba dobálom. Ezután a tányéron heverő palacsintára öntök belőle, megsajtozom, és tálalom.

Megjegyzés

Ha friss-forró az étel, én jobban szeretem jó szaftosan, a sajt is magától ráolvad, esetleg a palacsintákat tepsiben egy kis sajttal a tetejükön fel lehet melegíteni.

Sok helyen összesütik a mártást a palacsintával-sajttal. Akkor jénaiba rendezve, a szósszal leöntve, sajttal megszórva mehet pirulásig a sütőbe.
- Girakiel

Ezek is érdekelhetnek

Friss