Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta - paleo recept

30 perc

Elkészítés

  1. A hagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, rádobjuk a húst, majd egy teáskanál pirospaprikát, picit sózzuk, ha kell és 2-3 perc alatt összefőzzük. Amíg kihűl, addig elkészítjük a palacsintákat.
  2. A liszteket kb. 2 dl vízzel simára keverjük, majd beletesszük a sót, a szódabikarbónát és a tojást. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Egy serpenyőben pár csepp kókuszzsírral (ha tapadásmentes a serpenyő, akkor is érdemes zsírral sütni, mert szaftosabb lesz a tészta) egyesével kisütjük a palacsintákat.
  3. A már nem forró húst beletesszük az aprítóba, hozzáadjuk a majonézt/kókuszjoghurtot, csipet sót, a zöldségeket és jól összedaráljuk. Lehet, hogy túl sűrű, száraz a massza, ilyenkor lehet hozzáadni a húslevesből, vagy sima vízből annyit, hogy egy krémes állagú masszát kapjunk. Amint ez megvan, megkenjük a palacsintákat, feltekerjük, vagy háromszögre hajtjuk.
A palacsintákat egymásra is rakosgathatjuk, így húsos palacsintatortát készíthetünk, amit szeletelve tálalunk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss