Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta III.

MME MME
8 3/5
75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokról lehúzom a bőrt, és megfőzöm a combokat hagymás-paprikás alapon paprikás csirkének, kevés majorannával ízesítve. Kicsit tovább főzöm, hogy könnyen leváljon a hús a csontról, és kicsit bővebb lével.

Ha kicsit hűlt, lefejtem a húst a csontokról, a húst ledarálom húsdarálón, a levét külön tálba rakom.

Sütök kb. 20 db sós palacsintát a liszt, tojás, tej, pici só és szükséges mennyiségű szódavízból készült tésztából, és a ledarált hússal megtöltöm őket.

A külön rakott lébe belekeverek ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforralom.

A palacsintákat tálra helyezem, sütőben vagy mikróban átmelegítem, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözöm (elötte nem lehet, mert beszívja a palacsintatészta a levet).

Megjegyzés

Nem azt mondom, hogy nem babrás egy kicsit, viszont megéri. Onnan jutott eszembe a recept, hogy holnap jönnek a barátnőim, és nekik ezt csinálom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss