Elkészítés: A palacsintához valókat csomómentesen összkeverjük (vagy turmixoljuk), majd vastag palacsintákat sütünk. Sütés előtt fél deci olajat adunk a masszához. A töltelékhez kockára vágjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a disznóhúst, a fűszereket, és pörköltet készítünk belőle. Amikor a hús megfőtt, kivesszük a levéből, ledaráljuk és fél deci tejfölt keverünk hozzá. A palacsintákat megtöltjük a hússal, négybe hajtjuk őket, és egy tűzálló edénybe tesszük. A pörkölt lébe fél deciliter tejfölt keverünk, és egy részével leöntjük a palacsintákat, majd sütőben felforrósítjuk, és tálaláskor ráöntjük a maradék levet is.
A palacsintákat tölthetjük gombával is, ugyan így.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre