Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A paprikáshoz:
  • 1 db egész csirke
  • 2 db paradicsom
  • 2 db közepes paprika
  • 1 db vöröshagyma (nagyobb)
  • 5 gerezd fok hagyma (apróra vágva)
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 ek tejföl
  • kevés zsír
  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás (nagyobb)
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 2 dl olaj (a sütéshez)
  • Az öntethez:
  • 20 dkg tejszín (vagy tejföl kevés tejjel hígítva)
  • 1 ek liszt (a habaráshoz)
  • kevés petrezselyemzöld (finomra aprítva)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés

  1. A csirkepaprikáshoz kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Levesszük a tűzről a lábast és megsózzuk, -borsozzuk, majd pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük a feldarabolt csirkét (a kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele), és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Tejföllel tálalva kész is a csirkepaprikás.
  2. Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, vagy ha jól megfőztük, csak villával szétszedjük. Kevés petrezselyemzöldet, fűszereket, valamint a paprikás szaftjából adunk hozzá.
  3. A palacsintához a lisztet, a tojást, a tejet, a vizet és a sót csomómentesre keverjük, majd a szokásos módon kevés olajon megsütjük őket.
  4. Kiveszünk egy keveset a paprikás szaftjából és öntetet készítünk belőle: tejszínbe szitáljuk a lisztet, így behabarjuk a szafttal. Felforralva kicsit besűrítjük, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy összeugorjon a habarás. A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.

    Mindent a hortobágyi palacsintáról >>>

    PÁRATLAN PALACSINTÁK ÉDESEN ÉS SÓSAN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek