Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta csirkehúsból

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A palacsintákhoz:
  • 20 dkg liszt,
  • 4 dl tej
  • 1 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
  • 2 darab tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 1/2 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 3 ek olaj
  • 30 dkg csirkemell (darálva)
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük és minél tovább állni hagyjuk.
  2. A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, majd körül-belül 12 darab palacsintát sütünk belőle.
  3. A serpenyőben megforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a csirkehúst. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az édes-nemes paprikát, megsózzuk, megborsozzuk. 
  4. Ezután felöntjük 3 dl hideg vízzel,  Néha megkeverve készre főzzük. A pörköltlé nagy részét elkeverjük a tejföllel, majd félretesszük.
  5. A pörköltöt a palacsintákba töltjük, szorosan összehajtjuk, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket. 
  6. Meglocsoljuk a tejfölös szafttal, majd sütőben átmelegítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss