hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi húsos palacsinta sajttal

90 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1 kg darált hús (sertéslapocka)
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 3-4 ek liszt
  • 45 dkg tejföl
  • 30 dkg sajt
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg)
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 3/4 dl olaj

Elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk, majd bő vízzel felöntjük, és beletesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órát főzzük, de ügyeljünk arra, hogy jó sok szaftja maradjon.
  2. Amíg fő a pörkölt, szokásos módon elkészítjük és kisütjük a palacsintákat.
  3. Miután megfőtt a pörkölt, 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból hozzámerünk, csomómentesen összekeverjük, és végül beleöntjük a pörköltbe. Pár percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
  4. A húst leszűrjük, a szaftját félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A palacsinták közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül rákalazunk egy keveset a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk a töltelékre, majd alulról, jó szorosan feltekerjük.
  5. Tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat. Mindegyik palacsinta tetejét meglocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal,  majd a tepsit 170 fokos sütőbe tesszük pár percre, hogy a sajt megolvadjon.Tálalás előtt még egyszer locsoljuk meg a szafttal a palacsintákat!

    15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK - KLASSZIKUSAN VAGY ÉPP ÚJRAGONDOLVA! >>>

    A MAGYAROS ÍZEK KEDVELŐINEK >>>

PÁRATLAN PALACSINTÁK ÉDESEN ÉS SÓSAN! >>>

Ezek is érdekelhetnek