Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk, majd bő vízzel felöntjük, és beletesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órát főzzük, de ügyeljünk arra, hogy jó sok szaftja maradjon.
Miután megfőtt a pörkölt, 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból hozzámerünk, csomómentesen összekeverjük, és végül beleöntjük a pörköltbe. Pár percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
A húst leszűrjük, a szaftját félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A palacsinták közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül rákalazunk egy keveset a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk a töltelékre, majd alulról, jó szorosan feltekerjük.
Tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat. Mindegyik palacsinta tetejét meglocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a tepsit 170 fokos sütőbe tesszük pár percre, hogy a sajt megolvadjon.Tálalás előtt még egyszer locsoljuk meg a szafttal a palacsintákat!