Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi húsos palacsinta sajttal

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst.
  2. Kevergetve kicsit megpirítjuk, majd bő vízzel felöntjük, és beletesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órán át főzzük, de ügyelünk arra, hogy jó sok szaftja maradjon.
  3. Amíg fő a pörkölt, szokásos módon elkészítjük és kisütjük a palacsintákat.
  4. Miután megfőtt a pörkölt, 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból hozzámerünk, csomómentesen összekeverjük, és végül beleöntjük a pörköltbe. Pár percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
  5. A húst leszűrjük, a szaftját félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A palacsinták közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül rákalazunk egy keveset a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és bal oldalát kissé ráhajtjuk a töltelékre, majd alulról, jó szorosan feltekerjük.
  6. Tepsibe, szép sorban egymás mellé, rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat. Mindegyik palacsinta tetejét meglocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal,  majd a tepsit 170 fokos sütőbe tesszük pár percre, hogy a sajt megolvadjon.
  7. Tálalás előtt még egyszer locsoljuk meg a szafttal a palacsintákat! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss