Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi húsos palacsinta

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 pohár tejföl (400 gr-os)
  • A palacsintatésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl szódavíz
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ügyeljünk, hogy jó bő szaftja maradjon.
  2. Ha a hús megpuhult,szűrőlapáttal kiszedjük, és a szafthoz hozzákeverjüka tejfölt, és összeforraljuk. Ha nagyon híg a leve, akkor a tejfölhöz 1-2 evőkanál lisztet is belekeverünk.
  3. Apalacsintához a lisztet összekeverjük a szódavízzel, a tejjel, a tojással és egy csipet sóval, addig keverjük, míg csomómentes tésztát nem kapunk. Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal megkenjük, majd közepes lángon kisütjük a palacsintákat.
  4. A kiszedett húshoz annyi szaftot adunk, hogy kenhető legyen. A húsmasszát a palacsintákba töltjük. Apalacsinta szemben levő két oldalát behajtjuk, majd alulról jó szorosan feltekerjük.
  5. A palacsintákat hőálló tálba tesszük, tálalás előtt sütőben vagy mikróban felmelegítjük.
  6. A tejfölös mártást is megmnelegítjük és tálaláskor a palacsintákra öntjük. 

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

9 ZSENIÁLIS SÓS PALACSINTA: HORTOBÁGYI, TÖLTÖTT, RÁNTOTT ÉS RAKOTT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss