hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Horoszkóp torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 26 cm-es sárga piskótalap
  • 30 dkg ribizli
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 50 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
  • 80 dkg porcukor
  • 1 csomag pillecukor
  • kék ételszínezék
  • aranyszínű ehető csillámpor
  • kék színű ehető csillámpor
  • sok-sok türelem és kézügyesség.. :)

Elkészítés

Elkészítés: A ribizlit egy kis vízzel és az étkezési keményítővel meg 2 púpos kanál cukorral felforralod, krémesre kevered, vigyázz, hogy a ribizliszemek ne törjenek össze.

A túrót, a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot keverd krémesre. A zselatint készítsd el, majd ha kihűlt, keverd a túrós krémbe.

A piskótát vágd 3 rétegbe. Az alsó tortalapot kend meg a ribizlikrém felével, a tetejére tedd a túrókrémet... a második tortalappal ugyanígy járj el... és a harmadik tortalappal fedd be.

A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral keverd addig, amíg a porcukor teljesen elolvad. Kend be vele a torta oldalát és tetejét, hogy szép alakja legyen a tortának, majd tedd vissza a hűtőbe pár órára.

Közben készítsd el a fondant-t. Fondant készítése >>>

Vond be vele a tortát, és díszítsd a tetszésed szerint...

Ezek is érdekelhetnek