A barna lap hozzávalóit összedolgozzuk, majd egy gázsütő méretű tepsi hátoldalán 2 lapba kinyújtva megsütjük. Ha megsültek, félretesszük.
Ezután elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, keményre verjük, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva verjük tovább.
Végül a szódabikarbónával elkevert lisztet több részletben, óvatosan a tojásos habba forgatjuk. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 190-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből (vagy tejfölből) és a lisztből sűrű habarást készítünk (elkeverjük a tejben a lisztet és sűrűre főzzük). Kihűtjük. A vajat és a cukrokat habosra keverjük, majd a kihűlt habaráshoz keverjük. Ízesítjük az őrölt narancshéjjal.
Az egyik barna lapot egy tálcára fektetjük (meglocsolhatjuk rummal vagy likőrrel), rákenjük a krém felét, majd erre fektetjük a kisült, kihűtött piskótalapot, és rákenjük a krém másik felét, végül betakarjuk a második barna lappal.
Elkészítjük a csokimázat: a kakaót és a cukrot elkeverjük annyi vízzel, hogy melegítés közben folyékony legyen. Sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, simára keverjük, forrón a süti tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Tálalásig hűvös helyre tesszük.
Egy régi családi receptet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Mutatós, finom, nem túl édes, igazi vendégváró sütemény. Célszerű 1 nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy megpuhuljanak a lapok és megkössön a csoki a tetején. Készítsétek el Ti is! Jó sütögetést! Én minden lapot meglocsoltam egy kevés narancslikőrrel (használhatunk rumot is), ami nem kötelező, de emel az ízélményen, az biztos! - Moms
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!