Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Homoktövislikőr

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott bogyókat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egyet forralunk rajta, majd azonnal levesszük a tűzről.
  2. A masszát befőttesüvegbe merjük. Rászórjuk a cukrot, hozzáadjuk a hosszában felhasított vaníliarudat a kikapart velővel együtt, majd felöntjük az alkohollal. Az üveget légmentesen lezárjuk, és az ablakban érleljük 2 hónapig. Közben időnként felrázzuk, hogy a cukor feloldódjon.
  3. Végül leszűrjük és palackba töltjük.
Elkészítheted a kertedet díszítő homoktövisbokor terméséből. Azt követően szüretelj, hogy a bogyókat megcsípte a dér. Húzzál kesztyűt, mert az ágak nagyon szúrnak! A kissé szétnyomkodott friss bogyókat főzés nélkül is felöntheted az alkohollal.

Ezek is érdekelhetnek