Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hollandi mártás alaprecept

MME MME
15 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk. A tojások sárgáját egy fém vagy üveg keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a vizet, sót és az ecetet, majd nem túl forró vízgőz fölé tesszük. (A tál feneke ne érjen bele a forró vízbe!)
  2. Kézi vagy gépi habverővel keverni kezdjük és folyamatosan verjük, amíg fakó sárgává nem válik. Néha ellenőrizzük, hogy a gőz, amiben áll ne legyen se túl hideg, mert akkor nem lesz elég kemény a mártás, se túl meleg, mert akkor összecsomósodik. 
  3. Lehúzzuk a tűzről, és folyamatos habverés mellett először cseppenként, majd kissé bátrabban hozzáadjuk a vajat. Ha a mártás nagyon keménynek tűnne, hozzáadunk egy evőkanál vizet.
  4. Citromlével és az egészen kevés cayenne borssal ízsítjük, és ha szükséges, adunk hozzá még sót. Azonnal tálaljuk spárga vagy Benedict tojás mellé. 

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Ha a vendégek késnének, tálalásig tároljuk 40 fokos vízfürdőben vagy termoszban. - MME

Ezek is érdekelhetnek