Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hollandi mártás alaprecept

MME MME
15 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk. A tojássárgájákat egy fém vagy üveg keverőtálba tesszük, és hozzáadunk 2 ek vizet, a sót és a borecetet, majd nem túl forró vízgőz fölé tesszük a tálat. (A tál alja ne érjen bele a forró vízbe!)
  2. Kézi vagy gépi habverővel keverni kezdjük és folyamatosan verjük, amíg fakó sárgává nem válik. Néha ellenőrizzük, hogy a gőz, amiben áll ne legyen se túl hideg, mert akkor nem lesz elég kemény a mártás, se túl meleg, mert akkor összecsomósodik. 
  3. Lehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés mellett először cseppenként, majd kissé bátrabban hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha a mártás nagyon keménynek tűnik, hozzáadunk egy evőkanál vizet.
  4. A citromlével és a Cayenne-borssal ízesítjük, és ha szükséges, adunk hozzá még sót. Azonnal tálaljuk spárga vagy Benedict tojás mellé.

Megjegyzés

Ha a vendégek késnének, tálalásig tároljuk 40 fokos vízfürdőben vagy termoszban. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss