A vajat megolvasztjuk. A tojássárgájákat egy fém vagy üveg keverőtálba tesszük, és hozzáadunk 2 ek vizet, a sót és a borecetet, majd nem túl forró vízgőz fölé tesszük a tálat. (A tál alja ne érjen bele a forró vízbe!)
Kézi vagy gépi habverővel keverni kezdjük és folyamatosan verjük, amíg fakó sárgává nem válik. Néha ellenőrizzük, hogy a gőz, amiben áll ne legyen se túl hideg, mert akkor nem lesz elég kemény a mártás, se túl meleg, mert akkor összecsomósodik.
Lehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés mellett először cseppenként, majd kissé bátrabban hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha a mártás nagyon keménynek tűnik, hozzáadunk egy evőkanál vizet.
A citromlével és a Cayenne-borssal ízesítjük, és ha szükséges, adunk hozzá még sót. Azonnal tálaljuk spárga vagy Benedict tojás mellé.