A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A félkemény vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a törökmogyorót, a porcukrot és a sót. Gyors mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk.
Ha kész, kis golyókat formázunk belőle és 60 percre hűtőbe tesszük dermedni. Utána sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. (Nem nyomkodjuk le a golyókat!)
A tésztát a sütőben kb. 10-15 perc alatt halvány sárgára sütjük. A kisült tésztákat a rácson hagyjuk teljesen meghűlni.
A krémhez a tejszínt forráspontig melegítjük és a darabolt csokoládéra öntjük, hozzáadunk egy csipet sót, majd homogénre keverjük.
A krémet addig hűtjük hűtőben, folyamatos kevergetés mellett, hogy már szilárd, de még habzsákba tölthető legyen. A krémmel a kis kekszeket összetöltjük és tálaljuk.