Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabdatorta

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 34 dkg porcukor
  • 6 kanál meleg víz
  • 22 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 1 rumaroma
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék
  • színes cukordrazsé

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral, a meleg vízzel jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és a masszához keverjük.

A tésztából egy keveset félreteszünk, a többit tortaformába öntjük, és közepes tűznél kisütjük. A megmaradt masszát kisméretű, szögletes tepsibe tesszük, és közepes tűznél azt is kisütjük.

A kihűlt kerek tésztát 3 lapra vágjuk, a szögletes tepsiben kisült tésztából
pogácsaszaggatóval 20 darab korongot szaggatunk.

A krémhez a tejet a liszttel állandó keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a rumaromát. A kétféle krémet összekeverjük.

A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy az oldalára is maradjon a krémből. Miután bekentük a torta oldalát is a krémmel, kókuszreszeléket szórunk rá. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.

Amikor a csokoládé rádermedt, a kiszaggatott kis pogácsák oldalát is megkenjük krémmel, és ráragasztjuk a torta tetejére. A pogácsák széleit is megszórjuk kókuszreszelékkel, tetejüket olvasztott csokoládéval vonjuk be. Díszítésként színes drazsékat is tehetünk a tetejére.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss