Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabdatorta egyszerűen

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj
  • A tetejére:
  • kókuszreszelék
  • 10 dkg tortabevonó (lehet ét vagy tej)
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

  1. A hólabdatortához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaós lisztet és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. A masszát a formába simítjuk és kb 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, még forrón hozzákeverjük a cukrokat és a kókuszt, majd ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a lágy vajjal.
  3. A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krémből félreteszünk egy keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát. A torta oldalát bekenjük a félretett krémmel és beszórjuk kókuszreszelékkel.
  4. A tetejére gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rásimítjuk a torta tetejére.

    Ajánljuk még:

KOZÁKSAPKA (HÓLABDA)>>> 

KLASSZIKUS HÓLABDA>>> 

HÓGOLYÓ POFONEGYSZERŰEN>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss