A hólabda elkészítéséhez a porcukrot kikeverjük a forró vízzel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros-tojássárgás masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, 100 fokon, 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük. Közben lehetőség szerint ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
A krémhez a tejből és lisztből pépet főzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat.
A kisült tésztát két lapba vágjuk, fánkszúróval korongokat szúrunk ki belőlük. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd az oldalát is bevonjuk a krémmel. Végül a kókuszreszelékbe forgatjuk a hólabdákat.