Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda torta IV.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 40 dkg kristálycukor
  • 8 kanál melegvíz
  • 25 dkg liszt
  • 2 kanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • 15 dkg csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a kristálycukorral és a melegvízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd a tojásfehérje kemény habját. Kivajazott, kilisztezett tortaformában megsütjük, majd ha kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez a tejet és a lisztet felfőzzük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kettőt összedolgozzuk.

A tortalapokat megtöltjük a krémmel, kívülről bevonjuk, tetejére csokimázat készítünk, és a torta oldalát kókuszreszelékkel megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss