Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda torta III.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 6 tojás
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A vaníliakrémhez:
  • 1 csomag (10 gr) zselatin
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé olvasztva
  • Valamint:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: Kakaós piskótát sütünk a hozzávalókból 26 cm-es kapcsos formában.

A vaníliakrémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízben. A tojássárgákból, a cukorból, a vaníliarúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint, majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a vaníliakrémbe. A vaníliakrémből elveszünk annyit, hogy a torta oldalát be tudjuk kenni.

A piskótát 3 lapba vágjuk, visszatesszük a kapcsos formába az alsó lapot, megkenjük a krém felével, rátesszük a 2. lapot, erre kerül a krém másik fele, majd befedjük a 3. lappal. Hűtőbe tesszük dermedni.

Dermedés után a kapcsos peremet levesszük, bekenjük az oldalát a félretett krémmel, kókusszal megszórjuk.

Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a fehér csokoládét is. Az étcsokoládét a tortára kenjük. Az olvasztott fehér csokoládét nylon zacskóba töltjük, a végére egy pici lyukat vágunk, és a barna csokoládéra körkörösen, vékony sugárban köröket csurgatunk. A fehér csokoládét egy hegyes késsel lefelé húzzuk, így alakul ki a mintázat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss