Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda süti

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál forró víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 cl rum
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásokat külön választjuk, a tojásfehérjét habbá verjük, majd a sárgáját elkeverjük alaposan a cukorral és a vízzel. (Akkor jó, amikor kicsit kifehéredik, és megnő a térfogata.) Ezután hozzáadjuk a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaót és a sütőport. Majd a fehérjehabot több adagban óvatosan hozzákeverjük. A nyers tésztát próbáljuk 2 egyenlő részre osztani, mivel ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Én a gáztepsiben sütöttem, aminek mérete: 30 x 37 cm.) Kb. 2x15 percig sütjük 180 fokon.

Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet felfőzzük, pont úgy, mintha pudingot készítenénk. Egy tálkában a lisztet kikeverjük kb. 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ezt a lisztes keveréket adjuk a forrásban levő tejhez. Hagyjuk kihűlni. A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. A krémhez adjuk, és jól összekeverjük.

A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk.
Ezek után 2-2 korongot összeragasztunk egy kis krémmel, és a teljes oldalát is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A végén vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit vagy a tortabevonót és a margarint, majd a sütemények tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt néhány órán át hűtőben pihentetjük, hogy puha legyen és a csoki is megdermedjen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss