Elkészítés: 4 tojást, 15 dkg cukrot, 4 evőkanál langyos vizet habosra keverjük. Ezután hozzáadunk 12 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, és a 3 evőkanál diót, majd összekeverjük, és kivajazott tepsibe öntjük, aztán kisütjük. A süti másik fele ugyan így készül, csak dió helyett kakaót teszek bele. Sütés után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (kb. 2-3 cm).
A krém elkészítése: fél liter tejet , 4 evőkanál lisztet péppé főzök. 20 dkg vajat, 15 dkg porcukorral habosra keverek, és a péphez adom. A kiszaggatott tésztákat (1 diós - 1 kakaós) ezzel a krémmel összeregasztom, majd megkenjük a külsejüket is, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre