Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hólabda tésztájához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd felváltva a sárga masszához adagoljuk a lisztet és a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel teljesen simára kikeverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Habosra keverjük a porcukrot a vajjal, és a kihűlt lisztes masszát ebbe beleöntjük, és jól beledolgozzuk. A végén beleöntjük a rumot is.
  4. A kihűlt kakaós tésztát 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk, megkenjük a krémmel, visszahelyezzük a tetejét, az oldalát is szépen körbekenegetjük, és a kókuszreszelékbe beleforgatjuk az oldalukat.
  5. Elkészítjük a csokimázt a tetejére. A kakaóport a porcukorral és a vajjal jól összekeverjük, és 1-2 perc alatt felmelegítjük. A sütik tetejét az elkészült csokival bevonjuk. Hűlni hagyjuk, és lehet fogyasztani. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss