hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hókoszorú

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 3 dl langyos tej
  • A töltelékhez:
  • bármi lehet, amit a család szeret (mogyoróvaj, csokidarabkák, dió, mandula stb...)
  • A cukormázhoz:
  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • fél citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az élesztőt belemorzsoljuk 3 dl langyos tejbe, pici cukrot teszünk hozzá, majd a tetejére egy kis lisztet szórunk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a többi hozzávalót, tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük.

2. Miután megkelt, 30x45 cm-es téglalapra nyújtjuk.

3. Megtöltjük a töltelékünkkel, amivel szeretnénk. A tésztát felcsavarjuk, és az így kapott tésztahengert kikent kuglófformába tesszük úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön, és ez gyűrűt formáljon.

4. Újra kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük 15-20 percig, utána 170 °C-ra mérsékeljük. A sütőben még fél óráig így sütjük. Sütés után kiborítjuk, és konyharuhával lefedve hűlni hagyjuk.

5. A cukormáz hozzávalóit habosra kikeverjük, majd ráöntjük a kuglófra. Elzárt, langyos sütőben rászárítjuk a kuglófra a mázat.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Látványos és finom.
- Katalin0424

Ezek is érdekelhetnek

Friss