hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
65 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hókocka elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, majd fokozatosan hozzákanalazzuk és egy habverő segítségével beledolgozzuk a lisztet, és végül a kakaóport.
  2. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (40x40 cm-es) öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kihűtjük.
  3. A tejszínes krémet elkészítjük. A cukrászhabot felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és pár csepp aromát, majd alacsony fokozaton habverővel simára keverjük.
  4. A piskótát hat egyenlő részre vágjuk. Egy lapot zsírpapírra vagy deszkára teszünk és megkenjük a krém egy részével (kb. 1/5 része), majd ráteszünk egy lapot, ismét krém, majd a tetejére a harmadik piskóta lap kerül. Ezt megcsináljuk a maradék három lappal is. Így lesz két darab három lapos süteménytömbünk.
  5. A tömböket hosszában félbe vágjuk, majd keresztben is felvágjuk, a cél hogy kocka alakot kapjunk. A formákat a maradék krémmel oldalt bekenjük és megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tálcára tesszük őket.
  6. Mikor minden süteményt körbekentünk, elkészítjük a csokoládés mázat a tetejére. Gőz felett a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a sütemények tetejét egyenként bevonjuk vele. Egy kiskanállal teszünk a tetejükre, és egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk megdermedni, ezután fogyasztható. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss