Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hókifli töltve

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej
  • A gesztenyés töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • ízlés szerint porcukor
  • kevés rum
  • kevés olvasztott margarin, hogy a massza kenhető legyen
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint cukor
  • Valamint:
  • kb. 10-15 dkg porcukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzátenni, míg elérjük a megfelelő állagot. Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.

3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük kb. 1 evőkanálnyi töltelékkel.

Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.

Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen a porcukor és a vaníliás porcukor keverékébe forgatjuk.

Megjegyzés

A végeredmény igazán finom, puha, édes kis kifli lesz.
Ha egyszerre többféle tölteléket használunk, változatosabbá tehetjük az elkészült süteményt. - Amarillisz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss