Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a titok: így lesz igazán omlós a hókifli

default user icon
MME
Akár dióval, akár gesztenyével, akár lekvárral van töltve, a hókifli egyértelműen a karácsony egyik sztárja! A Hír TV két műsorvezetője, Budai Ivett és Eper Márton a Mindmegette konyhájában készítette el a szilvalekváros verziót, mutatjuk a tökéletes receptet videón.

A karácsonyi előkészületek egyik előfutára az aprósütemény. Ez az, ami a Mikulás virág és az adventi koszorú beszerzését követően a legelőször elkészül a konyhánkban, és bízunk benne, hogy fémdobozba rejtve kihúzza karácsonyig.

Ennek az időszaknak az egyik nagy kedvence a hókifli, amit sokan, sokféleképpen készítenek: van, aki mandulaliszttel, van, aki lekvárral vagy dióval töltve és van, aki gesztenyével tölti. Ami közös bennük, hogy még langyosan porcukorba forgatják őket, amitől úgy néznek ki, mint egy hófödte domboldal, amiről ez a sütemény a nevét kapta.

A hókifli titka nagyjából ugyanaz, mint a mézeskalácsé, néhány nap után porhanyóssá és ellenállhatatlanul finommá válik. Elkészítése macerásabb, mint azt az alapanyaglista sejtetni engedi, jól összeállított omlós tésztára és rutinos kézre van hozzá szükség. Készítésének legfőbb szabálya a villámgyorsaság és a hideg vaj. Mert a tészta állagát az adja, hogy a vaj nem olvad el teljesen a tésztában, ezáltal lesz omlós.

Most a Hír TV két műsorvezetője, Budai Ivett és Eper Márton mutatja be, náluk hogy készül az omlós hókifli szilvalekvárral töltve:

Hókifli szilvalekvárral töltve

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
7 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
20 dkg tejföl
szilvalekvár 
porcukor a forgatáshoz


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss