Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hókifli gesztenyés töltelékkel

75 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a diót és a reszelt citromhéjat. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást és tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (kicsit lágyabb tésztát kapunk). A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre pihentetni.
  2. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk (vagy reszelőn lereszeljük), majd ízlés szerint porcukorral és rummal ízesítjük. Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a töltelék.
  3. A hűtőből kivett tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd kb. 8 cm-es köröket szaggatunk (én pogácsaszaggatóval szúrtam ki a köröket). Ezután mindegyik tésztára kb. 1 mokkáskanál tölteléket teszünk, majd szorosan feltekerjük.
  4. Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem).
  5. A sütőből kivéve a forró kifliket vaníliás cukorral összekevert porcukorban alaposan meghempergetjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss