A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. Az elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a csipet sót.
Összegyúrjuk. Nagyon lágy könnyen nyújtható tésztát kapunk.
Pohárral kiszaggatjuk, és megtöltjük, majd feltekerjük.
A dió,és mák töltelékbe 1-1 evőkanál barack dzsemet teszünk, jól elkeverjük, így könnyebb lesz velük dolgozni, nem hullik ki a tésztából.
A Hókifli nálunk egy elfelejtett recept volt, míg a napokban a megsárgult kockás füzetemben nem keresgéltem, és akkor fedeztem fel újra a receptet. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!