A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, 15 dkg porcukrot, vaníliás cukrot, a tejfölt és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatáshoz használhatunk nagyobb pogácsa szaggatót, linzer formát vagy poharat.
A kiszaggatott forma alsó felébe egy púpos teáskanál házi szilva lekvárt teszünk, hosszában elegyengetjük, majd ráhajtjuk a tészta felső részét, az oldal részt összenyomkodjuk majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Az előkészített süteményt előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A megmaradt 15 dkg porcukrot egy nagyobb tálba helyezzük és a sütőből kivett süteményeket bele forgatjuk.