Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei hókifi

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, 15 dkg porcukrot, vaníliás cukrot, a tejfölt és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatáshoz használhatunk nagyobb pogácsa szaggatót, linzer formát vagy poharat.
  3. A kiszaggatott forma alsó felébe egy púpos teáskanál házi szilva lekvárt teszünk, hosszában elegyengetjük, majd ráhajtjuk a tészta felső részét, az oldal részt összenyomkodjuk majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  4. Az előkészített süteményt előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. A megmaradt 15 dkg porcukrot egy nagyobb tálba helyezzük és a sütőből kivett süteményeket bele forgatjuk. 

Megjegyzés

A lekvárral megkent kiszaggatott formákat fel is tekerhetjük, középen meghajlítva kifli alakra formázhatjuk. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss